Happy 2012!

January 11th, 2012 by tarakucha

Well, I know it’s pretty late to wish Happy New Year 2012 to everyone..but honestly, who is this “everyone” am I referring to here? Only spambots checkout my blog. :P Anyway, yes..It’s a new year, it’s a little bit of a slow start for me. I’m currently, not really, “working” so to speak.

So I’ve been spending most of my time catching up with my reading..Comics, of course..especially. And you know what? Comics are really GOOD right now. I mean, really, REALLY GOOD. I had a marathon read of Dan Slott’s Amazing Spider-Man run from Big Time all the way to the epic Spider-Island. CRAZY FUN. Finally found a copy of Same Difference by Derek Kirk Kim, one of the earliest online web comics I ever read back in the day. Really changed and made me respect the indie scene. Got the super thick Habibi. Interesting read, that one. The new Ultimate Spidey – I’m sad that version of Peter Parker had to die, but Miles Morales FTW! And finally, Daredevil. What can I say, everyone’s been saying how good it is and how refreshing and different and upbeat it is compared to how it was before this..I just had to check it out. Blew me away.

To think I was ready to quit comics. Ha. No..Everything’s so very inspiring. I’ve even got a few ideas percolating in my head to pen some of my own. This is the year I’m gonna do it. I’m gonna go all out and get back in the comics-making business. Last year was weird. I won an award for my (SAGA) comic, but I actually didn’t draw one the whole year.

And now that I know no one reads my blog, I’m gonna ramble on and on a lot like this again. :D

Posted in Doodles, Zemua-zemualah. | No Comments »

Malaysian Comics Fan Art #6: Kecemprengman!

November 26th, 2011 by tarakucha

Tribute kepada watak-watak komik tempatan MASIH DITERUSKAN…Niat asal untuk buat seminggu kan, maka perlulah 7 entri.  Maka, untuk edisi ke-enam ini saya telah melukis watak komik yang serba kelakar oleh karyawan dengan nama penanya yang kelakar (tapi orangnya nampak garang) juga.. Kecemprengman oleh POYO. Diterbitkan oleh Komik-M dan tak silap saya sudah keluar 2 volume setakat ini.

Sasaran Komik-M ni lebih kepada budak-budak..namun begitu, pada saya judul seperti Kecemprengman ni masih boleh saya layan lagi..mungkin kerana tahap kesewelan watak-watak dan gaya penceritaan Poyo yang bersahaja. Klik INI untuk ke FB page beliau.

Ok! Tinggal satu lagi entri untuk siri ni. Nak lukis apa pulak aa..

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | No Comments »

Dave Grohl: AWWRIIGHTT!!

October 20th, 2011 by tarakucha


We interrupt our regularly scheduled Local Comics Tribute/Fan Art for this little distraction.

I’ve always wanted to draw my favourite band ever since I developed my so-called musical taste. And it’s always bummed me out that I haven’t. I couldn’t wait to upload til I finished drawing all of the Foo Fighters (because likenesses are hard, yo). So here. Dave Grohl. I tried to capture his energy whenever performing live. What do you think? Ok dok?

Wasting Light has managed to do the impossible after all these years, and that is to be their BEST ALBUM EVER. Datang la Malaysia woi!

Posted in Caricatures, Doodles, Zemua-zemualah. | 3 Comments »

Malaysian Comics Fan Art #5: Pinky!

October 15th, 2011 by tarakucha

Dan kita bersambung dengan siri watak komik nukilan tempatan. Saya dok gatal, lamaa sangat tak lukis amoi..maka inilah Adijin punya Pinky dari siri “Siapa?”.

Siri “Siapa?” bermula di Urban Comics dan pernah disambung di Komikoo..tapi itu semua dulu..Adijin pun kini di oversea, kerja Volta. Saya juga secara tak sengaja telah mencipta watak Siew Mei dalam komik Saga yang punyai style haircut yang sama dengan pinky. Jadi mana mungkin saya tak lukis watak ni. :)

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | 2 Comments »

The Big Bad Wolf Happened.

October 13th, 2011 by tarakucha

Yeah..I know I said I was going to draw one local comic character a day for a week..I only got up to comic #4..then this. And now I’m spending almost every other free time reading up on the books. It’s really awesome, because I’m very much getting inspired by what I read. The Muppets comics are hilarious.  Gene Luen Yang’s Prime Baby.  The Bolt artbook. If you haven’t been to the sale yet, what are you waiting for lah. Click here for more info.

Oh, and I will continue drawing more local fan art. Promise. Some day. Soon.

Posted in Photos, Zemua-zemualah. | 4 Comments »

Malaysian Comics Fan Art #4: Conteng-conteng.

October 6th, 2011 by tarakucha

Conteng-conteng ialah siri komik online yang dibikin oleh saudara Fadhli Hamdan.

Gaya lukisan yang bersahaja & kisah2 nostalgia yang diketengahkan sangat senang diterima ramai & amatlah relatable (lebih2 lagi buat kanak2 80an Malaysia). Mungkin sebab itulah siri yang telah dikoleksikan dalam 2 buku ni laris macam pisang goreng panas. Pembetulan: dikoleksikan secara DIY, self-publish, ada warna-warni, dan siap juga disertakan dengan komik signature Kucing The Cat & macam2 sticky notes lah. Mungkin Kucing ada gaya Simon’s Cat sikit (kebetulan atau mmg ada inspirasi?), tapi takde hal la. Fadhli’s Conteng2 is an honest portrayal of the more innocent times of his life.

Cepat dapatkan koleksi Conteng-conteng KAT SINI. Kang kalau habis, dia nak print sendiri balik bukan boleh seketul2 aje.

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | No Comments »

Malaysian Comics Fan Art #3: Panglima Hitam!

October 5th, 2011 by tarakucha


Watak komik tempatan untuk hari ini ialah hasil karya saudara Fythullah Hamzah (Kromosom) iaitu Panglima Hitam. Komik ni pun rare jugak sebab ia telah keluar secara harian dalam akhbar Kosmo!. Kalau tak baca paper tu, maka tak dapat la baca komik ni..Apa kata dikoleksikan komik ni. Ke..mungkin diorang nak jadikan animasi kot. :D *Warnaan hari ini dipengaruhi oleh filter Instagram. Ya, walaupun saya tak suka Iphone.

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | No Comments »

« Previous Entries Next Entries »

Recent Posts

Categories

Comics/Illustrations/Design

Flash + Animation

Komik Saga

Miscellaneous

Movies & Stuff

Photography

Archives