Dave Grohl: AWWRIIGHTT!!

October 20th, 2011 by tarakucha


We interrupt our regularly scheduled Local Comics Tribute/Fan Art for this little distraction.

I’ve always wanted to draw my favourite band ever since I developed my so-called musical taste. And it’s always bummed me out that I haven’t. I couldn’t wait to upload til I finished drawing all of the Foo Fighters (because likenesses are hard, yo). So here. Dave Grohl. I tried to capture his energy whenever performing live. What do you think? Ok dok?

Wasting Light has managed to do the impossible after all these years, and that is to be their BEST ALBUM EVER. Datang la Malaysia woi!

Posted in Caricatures, Doodles, Zemua-zemualah. | 3 Comments »

Malaysian Comics Fan Art #5: Pinky!

October 15th, 2011 by tarakucha

Dan kita bersambung dengan siri watak komik nukilan tempatan. Saya dok gatal, lamaa sangat tak lukis amoi..maka inilah Adijin punya Pinky dari siri “Siapa?”.

Siri “Siapa?” bermula di Urban Comics dan pernah disambung di Komikoo..tapi itu semua dulu..Adijin pun kini di oversea, kerja Volta. Saya juga secara tak sengaja telah mencipta watak Siew Mei dalam komik Saga yang punyai style haircut yang sama dengan pinky. Jadi mana mungkin saya tak lukis watak ni. :)

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | 2 Comments »

The Big Bad Wolf Happened.

October 13th, 2011 by tarakucha

Yeah..I know I said I was going to draw one local comic character a day for a week..I only got up to comic #4..then this. And now I’m spending almost every other free time reading up on the books. It’s really awesome, because I’m very much getting inspired by what I read. The Muppets comics are hilarious.  Gene Luen Yang’s Prime Baby.  The Bolt artbook. If you haven’t been to the sale yet, what are you waiting for lah. Click here for more info.

Oh, and I will continue drawing more local fan art. Promise. Some day. Soon.

Posted in Photos, Zemua-zemualah. | 4 Comments »

Malaysian Comics Fan Art #4: Conteng-conteng.

October 6th, 2011 by tarakucha

Conteng-conteng ialah siri komik online yang dibikin oleh saudara Fadhli Hamdan.

Gaya lukisan yang bersahaja & kisah2 nostalgia yang diketengahkan sangat senang diterima ramai & amatlah relatable (lebih2 lagi buat kanak2 80an Malaysia). Mungkin sebab itulah siri yang telah dikoleksikan dalam 2 buku ni laris macam pisang goreng panas. Pembetulan: dikoleksikan secara DIY, self-publish, ada warna-warni, dan siap juga disertakan dengan komik signature Kucing The Cat & macam2 sticky notes lah. Mungkin Kucing ada gaya Simon’s Cat sikit (kebetulan atau mmg ada inspirasi?), tapi takde hal la. Fadhli’s Conteng2 is an honest portrayal of the more innocent times of his life.

Cepat dapatkan koleksi Conteng-conteng KAT SINI. Kang kalau habis, dia nak print sendiri balik bukan boleh seketul2 aje.

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | No Comments »

Malaysian Comics Fan Art #3: Panglima Hitam!

October 5th, 2011 by tarakucha


Watak komik tempatan untuk hari ini ialah hasil karya saudara Fythullah Hamzah (Kromosom) iaitu Panglima Hitam. Komik ni pun rare jugak sebab ia telah keluar secara harian dalam akhbar Kosmo!. Kalau tak baca paper tu, maka tak dapat la baca komik ni..Apa kata dikoleksikan komik ni. Ke..mungkin diorang nak jadikan animasi kot. :D *Warnaan hari ini dipengaruhi oleh filter Instagram. Ya, walaupun saya tak suka Iphone.

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | No Comments »

Malaysian Comics Fan Art #2: Andika!

October 4th, 2011 by tarakucha


Hari kedua melukis watak komik tempatan yang agak berjaya! Andika adalah watak ciptaan Saudara Nanzo. Anda boleh beli komik beliau ni yang juga merupakan pemenang IPCC di Facebook Page ini. Saya harap di masa depan komik Andika Neosantara Saga ni boleh perbaiki English dia, kerana itu aje yang kureng sikit dengan komik self-published dia ni. Lain semua: artwork, colors, action-packed best gila. Hiyosh!

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | 2 Comments »

Malaysian Comics Fan Art #1: Major Zombie!

October 4th, 2011 by tarakucha

Takde pun sambutan ini secara rasmi di mana-mana..Cuma saya sendiri aje, cuba set  target satu kerekter setiap hari. Selepas selesai ABCDraw tempohari, saya serba tidak tahu apa untuk dilukis yang boleh dikategorikan sebagai SUKA-SUKA. Nak buat komik strip pun pening kepala nak pikir cerita tau. Maka dengan ini saya mulakan minggu Malaysian Comics Fan Art dengan watak Major Zombie oleh Lefty (Gilamon):

Saya akan cuba buat setiap hari, dengan watak-watak yang agak Indie jugak lah. Kawan-kawan punya komik yang pada pendapat saya lah, sepatutnya lebih dikenali umum. Just doing my part, because I also enjoy them. Dude, I have a Major Zombie tshirt. I LOVE how this guy looks. I hope I do him justice! Esok..tak tau lagi nak lukis apa. Andika kot? Hmmmm. ;)

Posted in Doodles, Malaysian Comics Fan Art, Zemua-zemualah. | No Comments »

« Previous Entries

Recent Posts

Categories

Comics/Illustrations/Design

Flash + Animation

Komik Saga

Miscellaneous

Movies & Stuff

Photography

Archives