We Are Optimus Primes

July 11th, 2009 by tarakucha

Hehe. Sekadar perbandingan saiz yang dulu dengan yang kini. Suka-suka aje. Ok bye!

Posted in PhoTOYgraphy, Photos, Zemua-zemualah. | 3 Comments »

Saga Chapter 2 is on Bluehyppo’s E-Browse

July 8th, 2009 by tarakucha

:)
For awhile now, some of Mdec’s Previous IPCC Digital Comic winners have agreed to upload content of their winning entries to the Bluehyppo Kidz Club Portal. This includes, yours truly. Unfortunately as of right now, they say that the segment is undergoing maintenance. But they’re providing a link right there which goes to this.

To my surprise, Saga is rated quite high there..with the most number of raters. Alhamdulillah..looks like the e-browse subscribers are liking the comic. Maybe now can we print and sell the book already? Heh.

So if you’re an e-browse subscriber, you can read it now there for free in a slightly different format and less pages to flip through than what I have uploaded here in my site. Plus, there’s all the other IPCC comics they’re offering as well. Cool stuff!

Posted in Comics, Komik Saga, Zemua-zemualah. | 3 Comments »

“I am Optimus Prime.”

July 8th, 2009 by tarakucha

Previously, I’ve posted pics of this lil fella. But now, I’ve got THIS big guy. Now that they finally made a really kickass transforming, very movie-accurate, leader-class version of him (He says that line on top! Cullen voice!). So I just couldn’t resist but to add a little silver (and teeny-weeny gold and blue) custom touches of my own. And the sequel is still an entertaining popcorn flick, no matter what the snobby movie critics say.

Posted in PhoTOYgraphy, Photos, Zemua-zemualah. | 5 Comments »

..Sebelum Bergelar “Ibu Bapa”..

July 1st, 2009 by tarakucha

..
Kami telah:

1. Melihat belon udara panas. Serta aksi-aksi lucu orang dalam zorb ball.

2. Makan malam di dalam gelap semasa Earth Hour. Boleh dikatakan romantik juga. Dan isteriku telah masak sedap-sedap!

3. Berhujung minggu di PD bersama keluarga belah aku. Air PD memedihkan, tapi barbeque dan bermain Uno Stacko beramai-ramai memang syok.

4. Menonton animasi tempatan berdasarkan komik-komik Dato’ Lat secara langsung dengan alunan orkestra Petronas Philharmonic. Serta Show Charlie Chaplin yang selepasnya. Sangat layan walaupun pagi itu baru sahaja berjumpa doktor isteriku, dan dia beritahu sudah dilated 3cm.

5. Dan macam-macam lagilah sebelum itu sebenarnya. Ke Jonker Street Melaka ketika isteriku perlu hadir di mahkamah di Muar, menyimpang ke Teluk Batik selepas kenduri kawan, mempelawa rakan-rakan sekolah lama ke rumah bermain Wii selepas kenduri juga walau mereka masih berkebaya, membeli Sony Cybershot T900 untuk isteriku, pergi Zoo Negara secara percuma, membawa bapa mertua pergi ke SJMC secara mengejut apabila dia terseliuh kakinya, mencuba Yellow Cab Pizza sebesar rim 18 inci, berbanding-banding perut boyot sesama family/sepupu isteriku..wah banyaknya!

Tapi tak dapat dinafikan, dah jadi mak bapak budak tembam ni jugak la yang paling adventure. Dan sekarang tak sabar nak buat semua benda kat atas ni lagi dan macam-macam yang lain dengan dia pulak. Hee. ♥

Posted in Anakku, Photos, Zemua-zemualah. | 8 Comments »

Recent Posts

Categories

Comics/Illustrations/Design

Flash + Animation

Komik Saga

Miscellaneous

Movies & Stuff

Photography

Archives