Kami..Remaja (II). Sudah keluar TV da…

August 18th, 2008 by tarakucha

Huhu..Alhamdulillah, sudah selamat keluar TV pada hari Sabtu (16/08/08) tempohari..walaupun saya rasa saya agak tension sebab muka saya rupanya kontrol hensem melampau (tapi gagal melampau!), tapi nak buat cemana, nervous dowh..

Ini sedutan segmen kami “Mat-mat kreatif” (aduuuhh)..diorang edit out sikit jawapan saya tentang bagaimana saya mula berjinak-jinak dengan komik (selepas bercakap tentang zine DIY, saya cakap saya tak buat zine, tapi masuk competition IPCC Comic Pitch 2006) maka, tak nampak la muka saya sengih kejap mention saya menang duit time tu dulu..Hahahha..panjang sangat kot saya jawab..tapi diorang yang suruh jawab panjang-panjang..hampeh.

Untuk menonton keseluruhan episod Remaja ni, sila KLIK SINI.
Untuk gambar-gambar “behind the scenes” sila KLIK SINI.

Posted in Comics, Photos, Zemua-zemualah. | 7 Comments »

Friends Link of The Day: Rumi

August 17th, 2008 by tarakucha

A good friend of mine, Azmir, is the bassist of this quite awesome band, Rumi. Their music is sorta jazzy and a little bit puitis. Their songs agak layan jugak, I especially like 11 10 07. Do check them out at:

http://www.myspace.com/rumirhapsody

or

http://amp.channelv.com/rumimelody

Selamat mendengar!

Posted in Friends Link of The Day, Zemua-zemualah. | Comments Off

Komikoo #5 sudah ada di pasaran!

August 15th, 2008 by tarakucha

Walaupun anda perlu bersusah-payah mencarinya di serata Malaysia, percayalah, ianya berbaloi!

Antara komik menarik kali ni pada aku:

Pinky (Siapa?) oleh Adijin
Iklan Retro oleh Hanie
Tangan oleh Kamal Masrun & Ben Anwar
Obesia oleh Popiaman & Fairul Nizam
Asalan oleh Kromosom & DNA
Kasut oleh Shah & Fairul Nizam

Interviu dengan Adijin pun sempoi, kerana aku rasa that’s probably one of the very few times Adijin opens up and berbicara dengan agak banyak tentang komiknya sendiri. Biasa kalau borak dengan dia sure sembang pasal komik DC favourite dia si Green Lantern tu.

Ben’s artwork for his Iris-iris Ingatan pun not bad. Chee juga. Tapi feel komikoo agak lain kali ni, sebab print on kertas sokkabar. Ringan gila.

Belilah Komikoo! Serius. Beli la!

Posted in Comics, Zemua-zemualah. | 2 Comments »

Recent Posts

Categories

Comics/Illustrations/Design

Flash + Animation

Komik Saga

Miscellaneous

Movies & Stuff

Photography

Archives